Arnavut Ciğer Kavurma

Arnavut Ciğer Kavurma, Arnavut ciğeri denilince hemen aklımıza onlarca çeşit Arnavut ciğeri tarifleri geliverir. Aslına bakarsanız Arnavut ciğerinin bir de kendine özgü öyküsü de vardır bunu da yazmadan geçemeyeceğim. Osmanlı döneminde asfalt olmadığı dönemlerde kaldırım taşları ile yollar yapılırmış ve kaldırım taşı ustaları da Arnavutluktan gelirmiş.
Bu işçiler kaldırım taşları döşer taş kaldırım yapma konusunda oldukça deneyimli ustalarmış. Arnavutluk bol yağışlı bir yer olduğu için ve kaldırım taşları da kenarlarından suların geçmesine izin verdiği için oldukça kullanışlıymış. Taş işçiliği ağır bir işçilik olduğundan işçilerin iyi beslenmesi gerekiyormuş. Osmanlı döneminde sakatat pek yenmediği için çöpe atılıyormuş Arnavut işçiler hem iyi beslenmek hem de yemeklerini ucuza getirmek için kasaplardan bu ciğerleri çok ucuza alıyor çeşitli baharatlarla zenginleştirip yemek yapıyorlarmış. Ciğerlerin kokusu mahalleye yayılınca da merak konusu olmuş mahalleli sormadan da edememiş tarifini istemişler Arnavut işçilerde vermişler tabii olarak. Her ne kadar Arnavut kaldırımından kalma bir yemek olsa da adı Osmanlıdan günümüze kadar Arnavut ciğeri olarak gelmiş. Bu kadar ön bilgiden sonra bir Arnavut ciğeri tarifi de vermeden olmaz elbet.

Arnavut Ciğer Kavurma Malzemeleri

  • 1 Adet Koyun Karaciğeri.
  • Yarım Su Bardağı Un.
  • Bir Bardak Sıvı yağ.
  • 1,5 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber.
  • Yarım Demet Maydanoz.
  • İki Baş Soğan
  • Tuz

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?


Karaciğerlerin ince zarını soyup sinirli kısımları çıkarılarak ciğerler küp şeklinde doğranır (Fazla küçük doğramayın küçük doğranırsa kurur), doğranmış ciğerleri bir kabın içine koyun üzerine bir kaşık kırmızı ekleyip iyice karıştırın.
Yarım saat dinlendirdikten sonra ciğerleri bol una bulayıp fazla unlarını bir elek yardımı ile temizleyin. Bir bardak sıvı yağ ekleyip kızdırdığınız tavanızın içine birer avuç birer avuç atın. Yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra yağını delikli bir kepçe ile süzüp tavadan alın servis tabağına koyun üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yağın bir kısmını alın üzerine yarım çorba kaşığı kırmızı biber ekleyin ateşte karıştırın. İyice kızdırdığınız biberli yağı ciğerlerin üzerinde gezdirerek dökün. Bu arada daha önce ince kıyılmış soğanlarını üzerine biraz tuz serpip iyice ovuşturup suyunu süzün. Temizleyip ince ince kıydığınız maydanozları da soğanın içine ekleyip karıştırıp salatasını yapın. Salatayı da tabağın kenarına koyun servis yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 12:31:23
Arnavut Ciğer Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Arnavut Ciğer Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Arnavut Ciğer Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024