{ "title": "Zeytinyağlı Fasulye Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/zeytinyagli-fasulye-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 19:03:14", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı fasulye kavurması, ülkemizde Türk mutfağının vazgeçilmez sebzeleri arasındadır. Fasulye özellikle yaz aylarında manavlarda ve pazarlarda sıkça karşılaştığımız taze fasulyenin Lezzeti çok güzeldir. Yaz aylarında kolaylıkla bulduğumuz taze fasulyeyi, kış ayında ise bahçelerimizden topladığımız ya da pazardan aldığımız taze fasulyeyi temizleyerek, kılçıklarını ayıklayarak, doğranarak ve yıkanarak dolapların dondurucu bölümüne konulur. Kışın ise kolaylık olarak yemeklerimizin yanına bir çeşit olarak konulur. Taze fasulyenin sağlığımız için birçok faydası vardır. Kalorisi de oldukça düşük bir sebzedir. Bu sebepten dolayı bolca tüketiminde yarar vardır. Taze fasulyenin faydaları arasında en önemli etken ise sindirim sistemini düzenlemesidir. Bunun yanında kabızlık sorunu çekenler ise taze fasulye tüketerek sorunlarını rahatça ortadan kaldırabilirler. Bu özelliklerinin yanı sıra taze fasulye bağırsak kanserine karşı da en önemli bir etkendir. Taze fasulyenin faydaları arasında göz sağlığının korunması da gelir. Özellikle yaşlanmayla birlikte gözlerimiz de oluşan sağlık sorunlarını engelleme de çok önemli yere sahiptir ve vücut direncini artırıcı bir özelliği vardır. Özellikle ağır çalışma koşulları altında çalışan kişiler taze fasulyeyi tüketerek yorgunluklarını azaltabilirler. Diğer önemli bir husus ise zehirlenme olaylarında taze fasulye tüketmek faydalıdır. Çünkü iyileştirici özelliğine sahiptir. İnsan vücuduna bu kadar faydası olan taze fasulyeyi yaz aylarında bol bol tüketiriz. Bunun yanında kış aylarında da tüketilmesi gerekmektedir. Kolay olarak da pişirilir. Benim çok sıklıkla yaptığım taze fasulye kavurması tarifini sizlerle paylaşacağım. Özellikle yaz aylarında zeytinyağlı taze fasulye pişirmek pratik bir yöntemdir. Misafirlerimizi en güzel yemeklerimizle ağırlayabileceğimiz bir sebze türüdür.

Zeytinyağlı fasulye kavurması için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı fasulye kavurması nasıl yapılır?

Öncelikle aldığımız taze fasulyeleri ilk başta kılçıklarını temizliyoruz. Ardından yıkıyoruz ve hangi kesimde yemek istiyorsak, o şekilde doğramaya başlayalım. Temizleme işlemi biten fasulyeler, bir kenarda beklerken biz diğer tarafta, soğanlarımızı soyup doğramaya başlayalım. Uygun bir tenceremizi ocağın üzerine alarak, içerisine zeytinyağını dökelim ve ardından doğranan soğanları da ekleyip karıştıralım. Sonrasında ise biberleri de ince bir şekilde doğrayıp, soğanın içerisine ekleyelim. Renkleri değişene kadar kavurduğumuz biber ve soğanların içine fasulyeleri atalım. Altı kısık bir şekilde kendi haline kavrulmaya başlasın. Onlar kavrulurken tuzunu ve biberini de atalım. Aralıklarla karıştırdığımız fasulyelerin üzerine, kabuklarını soyduğumuz domatesleri de ekleyelim. Kavurma işlemi son bulana kadar devam edelim ve kavurma işlemi yaklaşık altı kısık ocakta bir saate yakın pişiyor ve kavurma işlemi bitimde fasulyelerimizi servis tabağına alarak, sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }