{ "title": "Yumurtalı Pırasa Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/yumurtali-pirasa-kavurmasi.jpg", "date": "21.01.2024 11:24:14", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "
Yumurtalı Pırasa Kavurması, bu yemeğin haftada en az bir gün pişmesinde fayda vardır çünkü ıspanak kadar faydalı bir yemektir. Özellikle gelişme çağındaki ccukların mutlaka yemesi gerekir. Sağlıklı bir şekilde gelişim sağlayacaktır.

Yumurtalı Pırasa Kavurması İçin Gerekli Malzemeleri
Yumurtalı Pırasa Kavurması Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı ve tereyağı kalın taban bir tavada veya tencerede bir araya getirilir. Kuru soğan ince ince doğranıp yağların içine eklenir ve kısık ateşte kavrulur. Daha sonra üzerine domates salçası ve biber salçası eklenir birlikte de kavrulur. Daha sonra hazırladığımız su eklenir ve karıştırılır temizce yıkayıp doğranan pırasalar eklenir. Kısık ateşte hepsi kavrulur. Baharatları ve tuz ilave edilir. En son olarak üzerine yumurtalar kırılır ve kapak kapalı vaziyette biraz daha pişirilir. Piştiğinden emin olundu ise sunuma hazırdır afiyet olsun.

" } ] }