{ "title": "Yumurtalı Pazı Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/yumurtali-pazi-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 18:03:08", "author": "Barış Zorlu", "article": [ { "article": "
Yumurtalı pazı kavurması, Sabah kalkıp \"acaba kahvaltıya ne yapsam\" diye düşünürken, sabah kahvaltısını öğlen yemeği niyetine yiyenlerdenseniz işte hem pratik hem de enfes Yumurtalı Pazı Kavurması tarifi.

Yumurtalı Pazı Kavurması için Gereken Malzemeleri
Yumurtalı Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?

Pazının yaprakları ve sapları ayrı ayrı doğranır ve bol suda iyice yıkanarak temizlenir. Kaynamış suya önce saplarını 10 dakika kadar daha sonra üzerine yapraklarını atarak 5 dakika kadar daha kaynatılır. Bunun nedeni saplarının geç haşlanıyor olmasıdır. Haşlandıktan sonra suyunu süzerek soğumaya bırakıyoruz. O sıra kavurma yapacağımız tavamıza yağlarımızı koyuyoruz ve piyazlık şeklinde doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz. Sonrasında pazılarımızın suyunu elimizle iyice sıkıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz. Bu esnada tuzu ve karabiberi de ilave edebilirsiniz. Yine hoşlandığınız baharatları da katabilirsiniz. Bu şekilde 5 dakika kadar daha kavrulur ve yumurtalar kırılır. Yumurtalar piştikten sonra Yumurtalı Pazı Kavurmasını servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }