{ "title": "Yumurtalı Fasulye Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/yumurtali-fasulye-kavurmasi.jpg", "date": "20.01.2024 02:53:18", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Yumurtalı fasulye kavurması, Yaz aylarının vaz geçilmez sebzesidir. Kıştan başlarız yaz gelse de taze fasulyeler çıksa bir güzel pişirip yesek demeye. Taze fasulye lezzeti kadar vitaminlidir de. Yaz aylarından donduruculara saklanır veya kurutulur her hali ayrı bir lezzetlidir fasulyenin, Taze fasulye etli yapıldığı gibi zeytin yalıda yapılabilir. Veya kavurması da yoğurtlu kavurma domatesli kavurma veya benim en çok sevdiğim yumurtalı kavurma. Rahmetli babaannemden öğrenmiştim çok da severdi o zamanlar pek sevmezdim belki de küçük olduğum içindir. Şimdilerde yayılarak yediğim yumurtalı fasulye kavurması tarifini sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz tarife uyarak sizlerde yapabilirsiniz.

Yumurtalı fasulye kavurması için gerekli malzemeler
Yumurtalı Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulyelerin uçlarını kesip kılçıklarını ayıklıyoruz ardından yıkadığımız fasulyeleri ince ince diliyoruz. Hazırladığımız fasulyeleri küçük bir tencereye koyup üzerine su ekleyip 10 dk. Haşlatıyoruz. Fasulyeler haşlanırken bir yandan da ince ince kıydığımız kuru soğanları 3 kaşık tereyağı ile bir güzel kavuruyoruz. Ardından biber salçasını ekleyip karıştırıyoruz. Ardından haşlayıp suyunu süzdüğümüz fasulyeleri ekleyip 10 dk. Daha kavuruyoruz. Rendelediğimiz 1 adet domates ve 2 diş sarımsağı da ekleyip bir müddet daha pişiriyoruz. Tuz, kara biber ve pul biberi de ilave ettiğimiz kavurmanın içine ayrı bir kâseye kırıp çırptığımız yumurtaları ilave edip pişiriyoruz. Hazırladığımız yumurtalı fasulye kavurmasını sarımsaklı yoğurt veya cacıkla sıcak olarak servis yapabiliriz afiyet olsun.
" } ] }