{ "title": "Yaprak Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/yaprak-kavurma.jpg", "date": "21.01.2024 15:31:43", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir yemeği hazırlamak için kendi başına kullanılacağı gibi bazen de yemeğin hazırlanmasında bir kademedir. Örnek kavurma yemeği etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiçbir işleme uğramadan servis edilmesidir. Kavurma genelde yemeklerin yüzeylerindeki şekerlerin karamelleşerek lezzetlerinin artırılması yöntemidir. Et kavurması için tavsiye edilen et çeşitleri, hayvanların bonfilesi, kol ve but kısımlarıdır.150 gram Et kavurmanın kalori değeri 360 kaloridir.

Yaprak Kavurma İçin Gerekli Malzemeleri
Yaprak Kavurma Nasıl Yapılır?

Eti yaprak şeklinde döner inceliğinde doğrayın. Genişçe ve yapışmaz bir tava ocağın üstüne alalım, kuyruk yağımız tavaya koyalım, hafif yağını bırakınca yaprak şeklinde doğradığımız etleri tavaya alalım. Harlı ateşte arada bir karıştırarak kavuralım. Etler suyunu bırakıp tekrar çekince, İrice piyazlık şeklinde doğradığımız soğanları ve küp-küp doğranmış biberleri ekleyip ocağın altını kısalım. Tuz, biberiye ve karabiberi ekleyelim. Biraz daha karıştırarak 5 - 10 dakika kadar daha pişmesini bekleyip servis edelim.

Tavsiye; Eti derin dondurucuda biraz don durursanız yaprak şeklinde kesmeniz daha kolay olacaktır.
" } ] }