{ "title": "Yaprak Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/yaprak-kavurma.jpg", "date": "21.01.2024 15:31:43", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir yemeği hazırlamak için kendi başına kullanılacağı gibi bazen de yemeğin hazırlanmasında bir kademedir. Örnek kavurma yemeği etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiçbir işleme uğramadan servis edilmesidir. Kavurma genelde yemeklerin yüzeylerindeki şekerlerin karamelleşerek lezzetlerinin artırılması yöntemidir. Et kavurması için tavsiye edilen et çeşitleri, hayvanların bonfilesi, kol ve but kısımlarıdır.150 gram Et kavurmanın kalori değeri 360 kaloridir.