{ "title": "Un Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/un-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 05:22:51", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "Un Kavurması, denildiği zaman akla ilk gelen bebek maması olur. Anne sütünden sonra katı gıdaya geçen bebekler için oldukça güzel ve kilo aldırıcı bir besindir. 8 aydan sonra yedirilmesi uygundur fakat bana soracak olursanız herkes yedirmeyin diye laf söyler ancak anne sütü emmeyen bebekler de bu mamaya başlama 3.5 4 ayda olabilir. Hazır mamalar kullanmak yerine evde hazırlayacağınız mamalardan yedirmek daha sağlıklı olacaktır.

Un Kavurması Yapmak İçin Gerekli Malzemeleri
Un Kavurması Nasıl Yapılır?

Kalın tabanlı olan bir tava veya küçük bir tencere içerisine unu dökün ve kısık ateşte pembe hale gelene kadar kavurun daha sonra içerisine tereyağı dökün kavurmaya devam edin ancak eğer tereyağı ağır gelir diyor iseniz zeytinyağını kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Daha sonra ocaktan alın ne içerisinde yedirecek iseniz koyun ve soğumasını bekleyin artan olursa bir kavanoz içerisinde serin yerde saklayabilirsiniz.

NOT: Zeytin yağlı yapmanız daha mantıklı ve sağlı olacaktır çünkü kabızlık olabilir bu yüzden zeytinyağı kolaylaştıracaktır.
" } ] }