{ "title": "Turşu Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/tursu-kavurmasi.jpg", "date": "20.01.2024 10:36:46", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Turşu Kavurması, ilk defa duyanlar için çok ilginç gelebilir, ancak son zamanlarda en sık yapılan kavurmalar arasındadır. Turşu kavurmasının en çok Karadeniz bölgesinde yaşayan kişiler severek tüketmektedir. Özellikle kış aylarında ister akşam yemeğinde isterseniz çayın yanına hazırlayabileceğiniz çok farklı bir lezzettir. Oldukça basit olan turşu kavurması çok pratik bir kavurma türüdür. Özellikle Karadeniz bölgesindeki kişiler fasulye turşusu kavurmasını tercih etmektedirler. Şimdilerde ister batı olsun ister doğu olsun her bölgede turşu kavurması oldukça beğeni kazanmıştır. Her kişinin damak tadı farklıdır, turşu kavurmasına mayonez ya da sumak tarzı malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu lezzetler turşu kavurmasına çok yakışıyor. Arkadaşlarınıza ya da sevdiklerinize turşu kavurmasını denememişler ise mutlaka hazırlayarak denemelerini sağlayın. Onlarda emin olun severek ve beğenerek turşu kavurmasını yiyecektir. Günümüzde kış ayında tüketilen turşu kavurması için hanımlar mevsiminde bol bol turşu kurarak hazırlık yapmaktadır. Bu arada turşu kavurması sadece fasulye ile değil aynı zamanda karışık turşu, lahana turşusu, domates turşusu vb. Turşular ile pratik olarak hazırlanabilmektedir.

Turşu Kavurması İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Turşu Kavurması Nasıl Yapılır?

Önce karışık turşunuzu ince şekilde doğrayalım. Fazla tuzunu alması için suyun içerisinde biraz bekletelim. Tuzu alınan turşunun suyunu sıkarak tabağın içerisine alalım. Daha sonra tavanın içerisine sıvı yağı koyalım ve soğanları küp gibi doğrayarak kavuralım. Soğanlar pembeleştikten sonra biber salçasını ekleyelim ve turşuyu da ekleyelim ve kavurma işlemine devam edelim. Hafif ateşin üzerinde yaklaşık beş dakika kadar turşuyu kavuralım. İsteğe bağlı olarak bol miktarda maydanoz ekleyelim ve turşu kavurmasını servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }