{ "title": "Tavuk Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/tavuk-kavurma(1).jpg", "date": "19.01.2024 00:51:36", "author": "Dilek KOÇER", "article": [ { "article": "Tavuk Kavurma, Tavuk, sülüngiller familyasından evcilleştirilebilen bir kuş türüdür. Genelde çiftliklerde ve kümeslerde yetiştirilir. Dünyada en fazla sayıda bir kuş türü hayvanıdır. İki farklı şekilde faydalanırız eti ve yumurtasından, yumurta ile çoğalırlar. En lüks restoranları, mutfaklarımızı ve sofralarımızı süsleyen tavuk kavurmasının tarifi şöyledir.

Tavuk kavurma için malzemeler
Tavuk kavurma nasıl yapılır?

Önce bütün sebzeler bol suda yıkayalım sonra kesme tahtası üzerinde hepsini küçük parçalar halinde doğrayalım. Ardından kemiksiz tavuğu da küçük parçalar halinde doğrayalım. Ocağı yakıp sacı ateşe koyalım, İçine sıvı yağı dökelim. Tavukları sacın içine atıp biraz kavuralım ardından sarımsağı, soğanı, biberi atarak karıştıralım, ardından domatesleri, kırmızı biber salçasını, domates salçasını, tuzunu ve toz biberini de ekleyip iyice kavuralım ocağın altını kapatıp servis tabağına koyalım.

Afiyet olsun.
" } ] }