{ "title": "Tavuk Ciğer Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/tavuk-ciger-kavurma.jpg", "date": "21.01.2024 10:56:49", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Tavuk ciğer kavurması, Ülkemizde yemek kültüründe tavuğun büyük önemi vardır. Misafirlerimiz geldiğinde ilk önce yapacağımız yemeklerin başında geliyor tavuk. Büyük, küçük herkesin severek yediği tavuğun sadece eti değil, suyundan ve ciğerlerinden de faydalanabiliriz. Tabi birçok çeşitli yerlerde kullanabiliriz. Tavuğun Ciğeri de tavuk kadar lezzetlidir. İster sabah kahvaltılarınız da isterseniz de akşam çorbalarınızın yanında yiyebileceğiniz çok lezzetli ve farklı bir tattır. Çoğu insanlar tarafından beğenilmeyen yiyeceklerden biri olsa da tavuk ciğeri, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Vitamin ve mineralleri bünyesinde oldukça fazla barındırır.

Tavuk ciğerini düzenli olarak tüketen kişilerin, besin değerleri bakımından vücutlarında eksik bırakmamış olurlar. Besin maddeleri ve tavuk ciğerinin yararlarını bilmekte yarar vardır. Bu yararların en başında ise vücudumuzda yer alan bazı kimyasal bileşenler ile zehirlerin ilaçsız olarak tamamen doğal yolla kolayca vücuttan atılmasına sebep olur. Ancak ilaç kullananların tavuk ciğerini yemelerini tavsiye edilmemelidir. Çünkü tavuk ciğeri ilacı, etkisiz hale getirmektedir. Vücut tarafından depolanan bir besin olmayan ciğer, vücudun o anki ihtiyacını karşılamak ve sonrasında ise vücuttan atılmaktadır. Tavuk ciğerinin içerisinde yer alan mineral ve vitaminler açısından sağlığımıza çok faydası vardır.

Ciğerin içerisinde barındıran demir özellikle kansızlık şikâyetlerinin azalmasına çok yardımcı olur. Kansızlık problemi yaşıyor iseniz tavuk ciğerini yiyebilirsiniz. Daha birçok memeli hayvanların ve kümes hayvanlarının ve hatta balık türlerinin bile karaciğeri insanlar tarafından yiyecek olarak tüketilmektedir. Diğer yandan tabi ki dana, tavuk, kaz ciğeri de besin olarak kullanılmaktadır. Tavuk ciğeri, kasaplarda ve marketlerde kolaylıkla bulunabilen bir yiyecektir. Özellikle protein, demir, bakır ve A vitamini bakımından oldukça zengin bir hayvansal gıdadır. Ciğerin diğer bir özelliği ise anne sütü üretilmesinde yardımcı olmaktadır. Ancak gereğinden fazla miktarda ciğeri tüketirseniz, çok fazla miktarda vücudunuzda A vitamini ve bakır mineralleri girmektedir. Fazla miktarda A vitamini ve bakır mineralleri vücudumuza girdiğinde ise vücutta toksin madde birikmesine sebep olabilmektedir.

Tavuk ciğeri kavurması için gerekli olan malzemeler
Tavuk Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk ciğerlerimizi istediğiniz büyüklükte doğrayalım. Ocağa aldığımız tavamızın içerisine boşaltalım. Ciğerler kendi halinde kavrulurken, kuru soğan ile biberleri ince ince doğrayalım. Kavrulan ciğerlerin içine soğanı ve biberi ekleyelim. Hemen ardından sıvıyağını da dökelim ve 10 dk kadar kavuralım. Kavrulma işlemi bittikten sonra üzerine, kabuğunu soyduğumuz domateslerimizi ekleyelim ve tuzunu da atıp, kapağını kapatalım. Kendi halinde pişerken son olarak da kırmızı biberini de ekleyip altını kapatıyoruz. Tavuk ciğerimiz yemeğe hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }