{ "title": "Soğan Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/sogan-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 14:13:22", "author": "zeynep kucukyazi", "article": [ { "article": "Soğan kavurması, Ülkemizde soğan sebzesinin büyük önemi vardır. Hemen hemen her bölgemizde yetiştirilen soğanın kullanım alanı oldukça geniştir. Genelde yemeklerde sıkça kullandığımız soğan vaz geçilmez bir antibiyotiktir. Soğan kavurması da bir yemek çeşididir.

Soğan kavurması için gerekli olan malzemeler
Soğan Kavurması Nasıl Yapılır?

Önceden soyup yıkadığımız soğanları doğrayıp tavaya koyuyoruz, yağını eklediğimiz soğanların hafif pembeleşinceye kadar çeviriyoruz. (Eğer içinde kıyma sevenler varsa onu da soğanların ardına ekleyerek bilirler). Daha sonra yeşil biberlerimizi küçük küçük doğrayıp tavamızın içine ekliyoruz, birazda biberler soğanla birleşince ardından önceden doğramış olduğumuz domatesleri de ekliyoruz. Daha sonra birazcık da domateslerimizle buluşturup tenceremizle kapağını kapatıyoruz. Sık sık karıştırdığınız soğanları yarım saate pişmesine yardımcı oluruz ve yarım saat sonra da servise hazır afiyet olsun.
" } ] }