{ "title": "Sebzeli Et Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/sebzeli-et-kavurma.jpg", "date": "21.01.2024 22:35:20", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "
Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.

Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malzemeleri
Sebzeli Et Kavurma Nasıl Yapılır?
Altı yüz gram dana etini güzel bir şekilde suda yıkıyoruz. Aldığımız dana etini kuş başı şeklinde (Küp küp doğramak) doğruyoruz. Tabi eğer etlerimiz kuyruk yağıyla birleşik ise o şekilde de kullanabiliriz. Etlerimizi yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz ve üç bardak su döküyoruz. Tam ateşte suyu çekilene kadar pişiriyoruz. Daha sonra üç tane yeşil sivri biberimizi ve dört adet domatesimizi temiz bir şekilde yıkıyoruz. Dört adet domatesimizin kabuklarını soyuyoruz. Doğrama tahtasında üç adet yeşil sivri biberimizi halka şeklinde doğruyoruz ve bir tabağa alıyoruz.

Ardından kabuklarından ayırdığımız domatesleri küp şeklinde doğruyoruz onları da başka bir tabağa alıyoruz. Üç baş soğanımızı da kabuklarından ayırıp doğrama tahtasında küp şeklinde doğruyoruz ve onu da ayrı bir tabağa alıyoruz. İki diş sarımsaklarımızı kabuklarından ayırıp küçük küçük doğruyoruz kokularının birbirine geçmesini önlemek için onu da ayrı bir tabakta muhafaza ediyoruz. Tüpte tam ateşte pişmekte olan etimizin suyunu çekmişse alıp bir tencerede kendi kuyruk yağında kızartıyoruz. Az miktarda tereyağı da ilave ediyoruz.

Tenceremiz de kuyruk yağı ve tereyağı ile pişmekte olan etimizin içine üç adet yeşil biberimizi ilave ediyoruz ve bir süre pişmeye devam ettiriyoruz. Ardından üç adet yeşil sivri biber ile pişmekte olan altı yüz gram etimizin içine küp şeklinde doğradığımız üç baş soğanlarımızı ilave ediyoruz ve beraber pişiriyoruz. Daha sonra yeşil biber ve küp şeklinde doğradığımız soğanlarımız ile pişmekte olan etimizin içine küp şeklinde doğradığımız dört adet domateslerimizi de ilave ediyoruz ve beraber pişmelerini sağlıyoruz.

Ardından baharatlarımız olan tuzu ilave ediyoruz. Daha sonra bir çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı kırmızı biberimizi ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz ki baharatlarımız ile malzemelerimiz birbirleriyle özleşsinler. Kapatmaya yakın küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsakları pişmekte olan etimizin içine ilave ediyoruz. Sarımsakları da güzel bir şekilde etimizle harmanlayarak pişmeye devam ettiriyoruz. Ardından etimiz istenen kıvama gelince tüpten alıyoruz. Sebzeli et kavurmamız servise hazır hale gelmiştir. Güzel bir pirinç pilavının yanında mükemmel bir yemek olduğu tartışılmaz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }