{ "title": "Saç Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/sac-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 12:14:33", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini hem yetişkinler hem de çocuklar severek tüketmektedir. Hanımların pek çoğu sac kavurmayı evde hazırlamak istemez. Ancak evde hazırlanışı ve yapımı oldukça kolay olan sac kavurma içerisine kullanılan malzemeler ile çok daha lezzetli bir hal almaktadır. Çoğunlukla erkekler sac kavurmayı dışarıda gittikleri yerlerde tüketmektedirler. Fakat gittiğiniz yerde kullanılan etin ne olduğunu bilmediğiniz için çok da sağlıklı olmayabilir. Bunun için evde kendiniz güvenerek aldığınız kırmızı eti sacda farklı malzemeler ile buluşturarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hem bu şekilde çok daha sağlıklı bir sac kavurma yemiş olursunuz. Sadece bayramda değil diğer zamanlarda da eve misafiriniz geldiği zaman bu mükemmel sac kavurmayı hazırlayarak onlarla keyif dolu yemekler yiyebilirsiniz. İster dana etinden olsun ister kuzu etinden olsun burada önemli detay sacın üzerinde pişirilmesidir.

Saç Kavurma, burada dikkat edilmesi gereken husus ise sac kavurma yapılırken özellikle orta dereceli ateş kullanılmasıdır. Ayrıca içerisine eklenene malzemeleri de pişme sırasına göre uyguladığınızda yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır. Her kadın kendi tarzına ve ağız tadına göre farklı sac kavurma tarifi vermektedir. Bazıları bol acılı bazıları ise acısız olarak sac kavurma yemeyi tercih etmektedir. Sac kavurmanın ana maddesi et ve lezzet kata kuyruk yağıdır. Eğer kuyruk yağı kullanılmaz ise sac kavurma biraz yavan olabilir. Genellikle sac kavurmanın içerisine soğan, biber, baharatlar kullanılarak hazırlanmaktadır. Fakat kuşbaşı et kendi suyunu bırakarak pişmez ise sert bir kıvamda olabilir. Ama bu muhteşem lezzeti mutlaka kendiniz ve evinizde hazırlayarak aileniz ya da akrabalarınız ile paylaşabilirsiniz.

Saç Kavurma İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Saç Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk önce sacın içerisine küçük doğranmış olan kuyruk yağını ekleyerek bir miktar kavuralım. İyice kavrulmuş olan kuyruk yağının üzerine sıvı yağı ve kuşbaşı doğranmış olan etleri ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Sac kavurmanın lezzetli olmasında kuyruk yağının büyük etkisi vardır. Eğer normal yağlar ile yapılırsa bu kadar lezzetli bir sac kavurma yiyemezsiniz. Sacın içindeki etler suyunu bırakıp çekene kadar karada alt üst karıştırarak pişirelim. Diğer tarafta \"soğanların kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberleri de halka şeklinde doğradıktan sonra suyunu çekmiş olan etlere ilave ederek kavuralım. Bu arada domateslerin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Saca domatesleri de ekleyelim ve ocağı altını kısarak erimesini sağlayalım. Arada karıştıralım ve domatesler eridikten sonra tuzu, kırmızı pul biberi, karabiberi ve kekiğini ekleyerek karıştıralım. Ocağın altını kapatalım, sac kavurma servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }