{ "title": "Saç Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/sac-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 12:14:33", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini hem yetişkinler hem de çocuklar severek tüketmektedir. Hanımların pek çoğu sac kavurmayı evde hazırlamak istemez. Ancak evde hazırlanışı ve yapımı oldukça kolay olan sac kavurma içerisine kullanılan malzemeler ile çok daha lezzetli bir hal almaktadır. Çoğunlukla erkekler sac kavurmayı dışarıda gittikleri yerlerde tüketmektedirler. Fakat gittiğiniz yerde kullanılan etin ne olduğunu bilmediğiniz için çok da sağlıklı olmayabilir. Bunun için evde kendiniz güvenerek aldığınız kırmızı eti sacda farklı malzemeler ile buluşturarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hem bu şekilde çok daha sağlıklı bir sac kavurma yemiş olursunuz. Sadece bayramda değil diğer zamanlarda da eve misafiriniz geldiği zaman bu mükemmel sac kavurmayı hazırlayarak onlarla keyif dolu yemekler yiyebilirsiniz. İster dana etinden olsun ister kuzu etinden olsun burada önemli detay sacın üzerinde pişirilmesidir.