{ "title": "Pırasa Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/pirasa-kavurmasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:45:09", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyenler için pırasa yemeği önerilir. Pırasa hemen hemen her mutfakta yapılır. Her damağa hitap eder, oldukça lezzetli yemekleri yapılır. Biz bugün çok kolay ve pratik olan pırasa kavurma yapacağız.

Pırasa kavurması tarifi için gerekli malzemeler
Pırasa kavurması nasıl yapılır?

Pırasaları önce temizleyip yıkayalım. Sonra küçük küçük doğrayalım. Soğanın da kabuğunu soyup doğrayalım. Sonra geniş bir tavaya yağı koyalım ve üzerine soğanları koyalım. Ocağa alıp biraz kavurup sonra pırasaları da koyalım. Pırasaları koyduktan sonra başından hiç ayrılmadan ara sıra karıştırarak pırasaları kavuralım. Sonra tuzunu atalım. Pırasa piştikten sonra yumurtasını da kırın. Daha sonra ocağı kapatıp pırasayı bir servis tabağına alın ve üzerine pul biber serperek servis yapın.
" } ] }