{ "title": "Pazı Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/pazi-kavurma.jpg", "date": "20.01.2024 14:11:01", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yaprakları bol miktarda A ve C vitamini barındırır. Öksürüğe faydalıdır. Lapa şeklinde hazırlanır basura uygulanırsa iyi gelir. Yaprak kısmı salata şeklinde hazırlanarak yenebilir. İştah açıcı etkisi vardır. Mesane, böbrek ve dalak ağrısına karşı iyi gelir. Pazı tıpkı ıspanak gibi kavurma şeklinde de hazırlanarak tüketilebilir. Pazı kavurması nasıl yapılıyor gelin hep birlikte göz atalım.

Pazı kavurması için gerekli malzemeler
Pazı kavurması nasıl yapılır?

Pazı bol suyun altında yaprak yaprak iyice yıkanır. Uygun bir tencereye su koyularak kaynatılır. Yıkanan pazılar kaynar suya atılarak hemen ters düz edilip bir süzgeç ile suyun içinden alınır. Kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır. Uygun bir tavaya sıvıyağ eklenip kızdırılır. Kızan yağa soğanlar eklenerek şeffaf bir renk alana kadar kavrulur. Sarımsaklar soyulduktan sonra ince ince kuru soğanın üzerine doğranır. Kaynar sudan alınan pazılar soğuk suya tutularak sıkılır ve ıspanak gibi doğrandıktan sonra kuru soğanın üzerine eklenir. Tekrar üzerine kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ilave edilerek 8-10 dakika kavrulur ve ocaktan alınır. Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilebilir. Pazı kavurması aynı şekilde yumurtalı olarak da hazırlanabilir. Verilen tarifte olduğu gibi hazırlanarak ocağın altını kapatmaya yakın yumurta kırılır. Çok karıştırılmadan ocaktan alınır.

Afiyet olsun.
" } ] }