{ "title": "Patatesli Et Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/patatesli-et-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 06:35:19", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Patatesli Et Kavurma, et ve patates ikisi bir arada muhteşem bir ikili olmaktadır. Genellikle et kavurmasının içerisine isterseniz patatesi dilimleyerek beraber pişirebilirsiniz. İsterseniz ayrı patates kızartması şeklinde hazırlayarak, eti kavurup ikisini beraber servis yapabilirsiniz. Özellikle et protein bakımından oldukça zengin bir besindir ve haftada en az iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Patates nişasta bakımından zengin olduğu için kızartma yerine daha çok yemeği ya da fırında yapılarak tüketilmesi daha faydalıdır. Patates kızartma ya da yemeği olsun büyük küçük herkes severek ve beğenerek yemektedir. Bunun için bu iki lezzet içerisine farklı malzemeler ve baharat çeşitleri eklenerek hazırlandığında damak tadınıza hitap edecektir. Ayrıca bu yemeği ailenizle, akrabalarınız ve arkadaşlarınız geldiğinde hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Çalışan pek çok bayanın da akşam yemeklerinde en kolaylıkla ve çabuk hazırladıkları kurtarıcı yemeklerden bir tanesidir.

Patatesli Et Kavurma İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Patatesli Et Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk önce etleri kuşbaşı şeklinde doğrayalım ve tavanın içerisine alarak kavuralım. Eğer etleri önce hızlı ateşte mühürleyip daha sonra orta ateşte kavurursanız etleriniz daha yumuşak olacaktır. Bu arada patatesleri soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Kızartma tavasının içerisine sıvı yağı ekleyerek kızdıralım ve patatesleri içine atarak altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartalım. Patatesler kızarırken etleri kontrol edelim ve suyunu çekinceye kadar kavuralım. Kavrulan etin üzerine tuzu, kırmızı pul biberi ve kekiği ilave ederek karıştıralım. Kızaran patatesleri kavrulan etin içerisine alalım ve ikisini beraber karıştıralım. Daha sonra patatesli et kavurmayı servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }