{ "title": "Patatesli Et Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/patatesli-et-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 06:35:19", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Patatesli Et Kavurma, et ve patates ikisi bir arada muhteşem bir ikili olmaktadır. Genellikle et kavurmasının içerisine isterseniz patatesi dilimleyerek beraber pişirebilirsiniz. İsterseniz ayrı patates kızartması şeklinde hazırlayarak, eti kavurup ikisini beraber servis yapabilirsiniz. Özellikle et protein bakımından oldukça zengin bir besindir ve haftada en az iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Patates nişasta bakımından zengin olduğu için kızartma yerine daha çok yemeği ya da fırında yapılarak tüketilmesi daha faydalıdır. Patates kızartma ya da yemeği olsun büyük küçük herkes severek ve beğenerek yemektedir. Bunun için bu iki lezzet içerisine farklı malzemeler ve baharat çeşitleri eklenerek hazırlandığında damak tadınıza hitap edecektir. Ayrıca bu yemeği ailenizle, akrabalarınız ve arkadaşlarınız geldiğinde hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Çalışan pek çok bayanın da akşam yemeklerinde en kolaylıkla ve çabuk hazırladıkları kurtarıcı yemeklerden bir tanesidir.