{ "title": "Mantar Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/mantar-kavurma.jpg", "date": "20.01.2024 08:21:47", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Mantar Kavurma, Mantar, nemli ortamda yetişen bir bitki türüdür. Özellikle yemekler de kullanılan mantar lezzet bakımından çokça sevilmektedir. Lezzeti kadar verdiği faydalarla da çok önemli bir besin kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren mantar özellikle çocuklar tarafından tüketilmelidir. Çünkü mantar bakır açısından zengindir. Mantar da bol miktarda potasyum bulunur ve bu sebepten de tansiyon düşürülmesin de etkilidir. Bu da kalp krizi ihtimalini azaltmak için çok önemlidir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin mantar tüketmesin de fayda vardır. Mantar lif, protein ve B vitamini açısından yararlı olduğu için metabolizmayı da düzenler. Ayrıca yapılan araştırmaya göre mantar kanser olma ihtimalini de düşürüyor çünkü mantar da kanser hücrelerini azaltacak mineraller bulunmaktadır. Ayrıca vücutta bulunan iltihapların da oluşmasını engellemektedir. Mantarlar az kalori içerir. Yağ ve karbonhidrat açısından fakir olduğu içinde kilo vermek isteyenler için rahatlıkla tercih edebilecekleri bir sebze türüdür. Ancak mantarın zehirlisi de bulunduğu için alınan yere dikkat etmelisiniz. Mantarın birçok tüketim şekli vardır. Bunlardan biri de lezzetiyle herkesin sevebileceği mantar kavurmadır. Şimdi beraber bu eşsiz ve pratik olan lezzetin yapılışına bakalım;