{ "title": "Kuzu Eti Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/kuzu-eti-kavurma.jpg", "date": "21.01.2024 19:22:36", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "
Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de pişimi çok kolaydır. Kuzu etini her yemeğe tercih edebilirsiniz örneğin bir karnı yarık için kuzu eti kullandığınızda patlıcanlar pişip eti çiğ kalmayacaktır çünkü kuzu eti kolay pişer: veya evinizde yapacağınız bir etli pide için kuzu etini tercih edebilirsiniz. Kuzu etini her yemekle kullanabileceğiniz gibi tek başına da kavurup lezzetli bir yemek yapabilirsiniz. Örneğin şehriyeli ve tereyağılı bir bulgur pilavının üstüne kavrulmuş kuzu etini döktüğünüzde çok hoş bir lezzet elde etmiş olursunuz. Kuzu eti kavurmanızı çeşitli sebzelerle de süsleyebilirsiniz. İster sebzelerle birlikte kavurun isterseniz sebzeleri ayrı bir yerde her halükarda hem şık hem de lezzeti olacaktır. Lezzetli bir kuzu kavurması için yazığım tarife uymanız yeterli olacaktır.

Kuzu eti kavurma için gerekli malzemeler
Kuzu eti kavurma nasıl yapılır?

Öncelikle küçük küçük doğradığımız kuzu kuşbaşını tavaya koyup kısık ateşte hiçbir şey eklemeden pişmeye bırakıyoruz. Etler suyunu çekince bir bardak sıcak suyu ekliyoruz. Tuzu bu aşamada atmıyoruz yumuşacık olan etin sertleşmesini sağlar. Su eklediğimiz etler suyunu çekince tereyağını ilave ediyoruz. Ardından Kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanlarını tüm bir şekilde içine atıyoruz ve İri iri doğradığımız kırmızı ve yeşil biberlerini de ekleyip tekrar kavuruyoruz bir müddet karıştırıp tavanın ağzını kapatıyoruz 5-10 dk. Kapalı şekilde pişen etlerin ağzını açıp Kekik, pul biber, karabiber ve tuzunu ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Karıştırarak 5 dk. Daha kavurduğumuz kuzu eti kavurmamızı dilerseniz bulgur pilavı ile ayran eşliğinde servis yapabilirsiniz. Dilerseniz de soğan salatası ile lavaş ekmeğinin arasına sarıp dürüm olarak da servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
" } ] }