{ "title": "Kuzu Ciğer Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/kuzu-ciger-kavurma.jpg", "date": "21.01.2024 16:42:27", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırlayabilir veya sadece ciğer kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Bu işlem sadece sizin sakatatla olan ilişkinize bağlıdır. Kuzu ciğeri özellikle dana ciğerine oranla çok daha hafif olmasından dolayı ve kendine özgü bir lezzete sahip olmasından dolayı tarifimizi çok beğeneceğinizi umuyoruz. Kuzu ciğer kavurma hazırlarken özellikle ciğeri yıkamamanızı öneriyoruz. Çünkü suyla temas ettirilen kuzu ciğeri kendine has yumuşaklığını yitirerek sertleşebiliyor ve bu yüzden yıkanmaması gerekmektedir. Bazı kuzu ciğer kavurma tariflerinde ciğerin yıkanması önerilse de biz tarifimizde kesinlikle ciğeri yıkamayarak kâğıt havlu yardımıyla iyice silebiliriz. Bu ayrıntıların ardından artık mükemmel bir kuzu ciğer kavurma yemeğimizi hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Herkese kolay gelsin dileklerimle.

Kuzu Ciğer Kavurma İçin Gerekli Malzemeleri
Servis Esnasında Gerekli Olan Malzemeleri
Kuzu Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

Kuzu ciğer kavurma hazırlamaya öncelikle kuru soğanların kabuklarını soyduktan sonra piyazlık olacak şekilde doğrayarak başlayalım. Ardından kuzu ciğerin üzerinde bulunan ince zarı sıyırarak aldıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayarak hazır hale getirelim. Ciğerleri kavuracağımız uygun bir tavayı ocağa alarak önce tavayı ısıtarak üzerine sıvı yağ ekleyerek yağı ısıtalım. Ardından ısınan yağın üzerine ilk olarak kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini ekleyerek ciğerler renk değiştirene kadar ve bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan ciğerlerin üzerine piyazlık doğradığımız kuru soğanları ve sarımsakları ekleyerek soğanlar renk değiştirene kadar kavurma işlemimize devam edelim.

Ardından kavrulmakta olan soğanların üzerine çekirdeklerini temizleyerek yemeklik doğranmış sivri biberleri ilave ederek biberler diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım. Üzerine kabukları soyularak küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve domatesler kendi bıraktıkları suyu hafifçe çekince üzerine domates salçası ve biber salçası ilave ederek salçaların çiğ kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika kadar kavurmayı sürdürelim. Şayet kuzu ciğer kavurmasını yaz aylarında domates bolluğunda hazırlarsanız salçalar arzuya göre daha az miktarlarda da kullanabiliriz. Ciğer kavurmamızın üzerine son olarak da lezzetini artırmak için baharatlar ve tuzunun ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.

Hazır hale gelen kuzu ciğer kavurmamızın servis sırasında kullanacağımız kuru soğanların kabuklarını soyalım ve küçük bir tavayı ocağa alarak içine bir miktar sıvı yağ ekleyerek yağı ısıtalım. Ardından ısınan yağın üzerine piyazlık doğranmış soğanları atarak hafifçe kavurarak tavayı ocaktan alalım ve üzerine incecik kıyılmış maydanoz, sumak, limon suyu ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız kuzu ciğer kavurmasının yanında soğan sote ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }