{ "title": "Kurutulmuş Fasulye Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/kurutulmus-fasulye-kavurmasi.jpg", "date": "20.01.2024 12:14:22", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Kurutulmuş fasulye kavurması, yaz aylarında kışa hazırlık olması için çeşitli sebzeler kurtuluruz. Örneğin yeşil fasulye, patlıcan, biber, domates, bamya gibi daha birçok sebze kurutmaktayız. Yazın en taze ve en doğal sebzelerini özenle seçip kış için kurutuyoruz. Yazdan kuruttuğumuz sebzeleri kış aylarında haşlatıp çeşitli yemekler yapabiliriz bazıları başlı başına yemek olurken bazılarını da yemeklere lezzet vermesi için kullanabiliriz. Sevgili kayın validemin sıkça yaptığı kurutulmuş fasulye yemeklerinden birini öğrendim ve çok severek yapıyorum. Eşim ve çocuklarımda severek yiyorlar. Hem doğal hem de çok lezzetli olan kurutulmuş fasulye kavurmasını sizlerle paylaşıyorum umarım dener ve seversiniz.

Kurutulmuş fasulye kavuşması için gerekli malzemeler
Hazırlanışı: ilk olarak bir çay bardağı dövmeyi küçük bir tencereye koyup haşlatıyoruz. Ayrı bir tencereye kurutulmuş fasulyeleri koyup batası su ile 10 dk. Haşlatıyoruz. Fasulye ve dövme haşanırken biz bir yandan ince ince doğradığımız soğanları tereyağı ile kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların içine haşlattığımız fasulye ve dövmenin suyunu süzüp ekliyoruz. Bir kaşık biber salçası ve tuz atıp biraz daha kavuruyoruz. Pul biberini ve kara biberini ekleyip karıştırdığımız kavurmaya ayrı bir yerde çırptığımız yumurtaları ekleyip pişiriyoruz. Dilerseniz kavurduğumuz fasulyeyi şık bir servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz. Kayın validemin tarifi olan kurutulmuş fasulye kavurmasını ben zevkle hazırlayıp yiyoruz umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }