{ "title": "Kuru Biber Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/kuru-biber-kavurmasi.jpg", "date": "21.01.2024 19:21:35", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "
Kuru biber kavurması: Kurutulmuş sebze kış aylarının vazgeçilmez besinidir. Yaz aylarından en tazeleri özenle tek tek seçilerek kurutulan çeşitli sebzeler kış aylarında mutfağımızda elimizin altında hazırdır. Kışın ne yazda olduğu gibi taze ne de organik sebze bulamayız bulduklarımız ya çok pahalı ya da serada yetişmiş hormonlu sebzelerdir. Bu tür durumlara maruz kalmamak için yazdan ellerimizde kurutuyoruz sebzelerimizi. Özellikle ev hanımlarının vazgeçilmez kış hazırlıklarındandır sebze kurutmak. Yazın balkon demirlerinde ipe dizilmiş kolye görüntüsünde çeşitli sebzeler görmek pek şaşırdığımız bir durum değildir. Yazdan kuruttuğumuz sebzelerle kışın enfes yemekler hazırlayabiliriz. Örneğin kuruttuğumuz bir biberi kışın haşlayıp bir güzel kavurabiliriz.

Kuru biber kavurması için gerekli malzemeler
Sosu için gerekli malzemeler
Kuru biber kavurması nasıl yapılır?

Öncelikle kurutulmuş biberleri 2 bardak su ile küçük bir tencerede haşlayalım. İyice eritmeden haşladığımız biberleri küçük bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım ardından az miktarda tuz serpip kenara alalım. Daha sonra evinizde var ise iki su bardağı domates konservesini yoksa kabuklarını soyduğumuz iki adet doğranmış domatesleri küçük bir tavaya koyup pişiriyoruz. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirip içerisine ince ince kıydığımız sarımsakları ve biber salçasını da ekleyip yağını ilave ediyoruz. Hazırladığımız sosu biber kavurması bulunan tavaya döküp bir taşım daha kavuruyoruz. Kavurduğumuz biberi şık bir servis tabağına alıp üzerine dilersek sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz ve maydanoz veya domates kabuklarıyla yaptığımız gül ile süsleyerek servis yapıyoruz afiyet olsun.
" } ] }