{ "title": "Koyun Eti Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/koyun-eti-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 09:42:19", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti biraz daha geç pişer bu nedenle haşlayarak önce pişirmek sonra kavurmak gerekir. Ekmek banarak yemek çok başka bir lezzettir. Kilo problemi olmayanların olsa da birkaçamak yapmak isteyenlerin kesinlikle tüketmesi gereken yiyeceklerdendir. Yanına çoban salata, yayık ayranı ve soğan söğüş daha ne ister ki insan. Şahane bir tat ve lezzettir. Pilavların yanında da servis edilebilir. Tamamen damak tadınıza kalmıştır. Yine kavurma içerisine yumurta eklenerek kavurmalı yumurta yapılabilir ve sevilerek tüketilir. Şimdi yumuşak ve bol lezzetli bir kavurma yapımına bakalım.