{ "title": "Koyun Eti Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/koyun-eti-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 09:42:19", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti biraz daha geç pişer bu nedenle haşlayarak önce pişirmek sonra kavurmak gerekir. Ekmek banarak yemek çok başka bir lezzettir. Kilo problemi olmayanların olsa da birkaçamak yapmak isteyenlerin kesinlikle tüketmesi gereken yiyeceklerdendir. Yanına çoban salata, yayık ayranı ve soğan söğüş daha ne ister ki insan. Şahane bir tat ve lezzettir. Pilavların yanında da servis edilebilir. Tamamen damak tadınıza kalmıştır. Yine kavurma içerisine yumurta eklenerek kavurmalı yumurta yapılabilir ve sevilerek tüketilir. Şimdi yumuşak ve bol lezzetli bir kavurma yapımına bakalım.

Koyun Eti kavurma yapımı için gerekli malzemeler
Koyun eti kavurma nasıl yapılır?

Koyun eti kavurma yapımı kolay fakat dikkat gerektiren bir yemek tarifidir. İyi pişirilmediği zaman yeterince lezzetli olmayacaktır. Güzel pişen bir kavurma ağızda dağılacak kıvamda pişer ve çok daha lezzetli olacaktır. Kavurma için tencereye bir kilo kadar et ve iki yüz elli gram kadar iç yağı konulur. Yaklaşık iki su bardağı kadar da su konulmalıdır. Bu şekilde ilk olarak et haşlanacak ardından içerisinde bulunan iç yağı ile kavrulacaktır. Bu şekilde çok iyi pişecektir. Tencere ocağa alınır ve altı açılır en kısık ateş de et suyunu çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince içerisindeki yağ ile kavrulmaya başlayacaktır. Sürekli olarak kapağını kapalı tutmak gerekir. Aksi halde kurur. Et iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde kavrulmaya devam edilir. Çok karıştırmamaya dikkat edilir aksi halde et dağılabilir. Et pişmeye yaklaşınca tuzu atılır ve tekrar kapağı kapatılır. Tuz pişmeye yakın atılmalıdır yoksa et kuruyabilir. Etiniz pişince altını kapatın ve kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar dinlendirilir ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }