{ "title": "Kıymalı Soğan Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/kiymali-sogan-kavurmasi.jpg", "date": "20.01.2024 19:32:29", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlamanız yararınıza olacaktır. Çok rahat bir şekilde birkaç dakikada hazırlayabileceiniz bu yemeği pilavın yanında da misafirlerinize ve akşam ana yemeğiniz olarak sunabilmeniz mümkün olacaktır.

Kıymalı Soğan Kavurması Malzemeleri
Kıymalı Soğan Kavurması Nasıl Yapılır?

Yemeğimizi hazırlamak için ilk olarak kıymayı kısık ateşte sıvı yağla kavuruyoruz. Eğer kıymanız yağlıysa ekstra yağ kullanmanıza gerek yok. Daha sonra yarın ay şeklinde doğradığımız soğanları kıymamıza ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Kısık ateşte kıyma ve soğanları kavurduktan sonra küp doğranmış domatesleri de ekleyerek yemeğimizin kendi kendine pişmesi için biraz bekletiyoruz. Yemeğimiz pişmeye yakın tuz ve baharatlarını da ekleyerek 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve yemeğimiz hazır oluyor.

Afiyet olsun.
" } ] }