{ "title": "Kıyma Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/kiyma-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 15:42:37", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "
Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma kavurma da mevcuttur. Öncelikli olarak kıymanın bilinen bir kasaptan alınması şarttır. Bunun sebebi ise kesim esnasında etin bakterilerden uzak olması ve hijyen açısından sağlıklı olmasıdır. Aksi takdirde güvenmediğimiz yerlerden alır isek, hastalıklar için davetiye veririz. Ailemizin ve çocuklarımızın sağlığına her şeyden çok dikkat etmeliyiz. Bu yüzden de aldığımız ürünleri dikkat etmeliyiz.

Kıyma kavurması hem kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde kurtarıcı bir yemektir. Bu sebeple çocuklarımızın da severek tükettiği için ve içerdiği besinler sebebiyle haftada bir yapmamız gerekir.

Kıyma Kavurması İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kıyma Kavurması Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak kıyma kavurması yapmaya başlamadan önce; kuru soğanları sayalım. Soyduğumuz kuru soğanları ince ince doğrayalım. Daha sonra bir tavaya yağı koyup, içerisine kuru soğanları atalım ve ocağın altını yakalım. Kısık ateşte yavaş yavaş soğanları pişirirken, tuzu ekleyelim. Kıyma kavurmasının yağsız kıymasını da ekleyip iyice karıştıralım. Sonraki işlemde ise biberleri ince ince doğrayıp, üzerine ilave edelim. Tavanın kapağını kapatalım. Bir yandan da domateslerimizi soyalım. Soyduğumuz domatesleri küp-küp doğrayalım. Bir taraftan da tavada bulunan kavurmayı iyice karıştıralım. Pişmesine az bir süre kala domatesleri de ilave edip, tavanın ağzını kapatalım. Kıyma kavurma kekiğini de ilave edelim. Sonra kara biberi de ekleyip; kısık ateşte beş dakika daha pişirelim. Sonra da kıyma kavurmayı güzel bir servis tabağına alalım. Ama isteğe göre tavada da yiyebiliriz. Daha lezzetli olacaktır. Kıyma kavurma servise hazır olup, yanında çay demleyip tüketebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }