{ "title": "Kavurma Makarna", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/kavurma-makarna.jpg", "date": "21.01.2024 00:49:53", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Kavurma makarna, yapımı çok kolay bir yemektir. Öncelikli olarak çocuklar tarafından sevilen yemeklerin başında gelir. Makarna doyurucu olup besin, değeri yüksektir. Makarnanın fazla tüketilmesi halinde zararları da vardır. Bunların başında aşırı kilo alma ve kabızlık gelir. Bu sebepten dolayı makarnayı aşırı tüketmemiz yanlış olur. Özellikle de çocuklarımızın aşırı makarna yemesine engel olmalıyız. Böylece gelişimleri için gerekli olan besin değeri yüksek, sindirim sistemine yardımcı olan besinler ile beslenmelerini sağlamalıyız. Ara sıra makarnayı yedirebiliriz. Makarnanın birçok çeşidi vardır; kıymalı makarna, domatesli makarna, tereyağlı makarna, soslu makarna, kavurma makarna bunların başında gelir. Şimdi ise kavurma makarnayı anlatalım.

Kavurma makarna için gerekli malzemeler şöyledir
Kavurma makarna yapılışı 

Makarna yapımına başlamadan önce makarnanın istediğimiz çeşidini alabiliriz. Bulgur makarna, kıvırcık makarna, düdük makarna, spagetti makarna, fiyonk makarna, kelebek makarna, makarna çeşitlerinden bazılarıdır Şimdi sizlerle düdük makarna kavurması yapalım. Öncelikle derin bir tencereye suyumuzu koyalım üzerine tuzu da ilave edip pencereyi ateşe koyalım. Suyun kaynamasını bekleyelim. Suyumuz kaynadıktan sonra düdük makarnamızı kaynayan suyun içerisine atalım ve yapışmaması için iyice karıştıralım. Tencerenin ağzı açık kalsın. Kapalı olursa makarna köpürdüğü için taşma yapar. Bu yüzden tencerenin ağzı açık kalır. Ara sıra makarayı karıştıralım. Hem dibine tutmaz hem de birbirine yapışmaz. Makarna kolay bir yemek gibi görünse de püf noktası çok olan bir yemek tarifidir. Makaranın pisliğini anlamak için içinden alıp, bakarız. Piştiyse kevgire alıp, süzerek üzerine soğuk su dökeriz. Sonraki işlemde ise tavaya sıvı yağı dökeriz ve ateşi yakarız. Tavadaki yağ ısınmadan salçayı da koyup, iyice kavururuz. Biraz su koyup, salçayı sos haline getiririz. İyice kavrulup, kıvama gelen salça sosumuza makarnayı ekleyip, iyice kavururuz. Böylelikle kavurma makarnamız hazır oldu. Yanına ayran yaparız. Güzel bir servis tabağına kavurma makarnadan koyup servis ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }