{ "title": "Kahve Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/kahve-kavurma.jpg", "date": "21.01.2024 14:47:22", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kahve Kavurma, Kahve kavurma, yeşil kahve taneciklerin içtiğimiz yani bildiğimiz hale gelmesi için taneciklerin kavrularak kahverengi rengini almasına denir. Kahve kavrulmadan önce yeşil haliyle uzun süre saklanabilir fakat kavrulduğu zaman en fazla 2-3 hafta içinde tüketilmelidir. Kahvenin kavrulması yeşil kahve çekirdeğindeki saklı kalan aroma ve tadı ortaya çıkarır. Kahve yeşil çekirdekli halindeyken hiçbir tadı ve kokusu yokturtur. Kavrulduktan sonra koku ve tadını alır. Ağza alındığı zaman yumuşak, sert süngerimsi dokuya sahiptir ve ot tadı verir. Yüksek sıcaklıkta kavrulan yeşil kahve tanecikleri çabuk bir şekilde de soğutur. Soğumaya başlarken kavrulan kahve taneciklerin de kahve kokusu alınır.