{ "title": "Kabak Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/kabak-kavurmasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 20:44:12", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Kabak kavurması, Kabak, ülkemizde çok yetişen sebzeler arasındadır. Hemen hemen ülkemizin her bölgesinde kabak yetiştirmek mümkündür. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller açısından son derece sağlıklı bir besin kaynağıdır. Kabağın içerisinde az miktarda yağ bulunmaktadır ve antioksidanlar bakımından da oldukça zengin bir sebze olan kabak, aynı zamanda sindirimi de kolaylaştırır. Herkes kabak sevmeyebilir ancak kabak kavurması oldukça lezzetli bir yemek türüdür. Sabah kahvaltılarında yediğimiz gibi akşam yemeklerinin yanında da sunabileceğimiz güzel bir lezzettir. Özellikle küçük çocuklarımıza kabağı sevdirmek adına, pişirmek yerine kavurarak daha lezzetli bir hale getirmiş oluruz. Kabak sebzesini yaz ve kış mevsimlerinde kolaylıkla bulabiliriz. Pazarda ve manavda çok cüzi bir miktara satılan kabakların yenmesi son derece sağlıklıdır. Kilo vermek isteyenler açısından da kabak güzel bir sebzedir. Zayıflamayı kolaylaştırır. Kabak sebzesinin birçok yemek çeşidi vardır. Örneğin; kabak yemeği, kabak kızartması, kabak mücveri, kabak oturtması gibi kabak kavurması da onlar gibi çok lezzetli ve sağlıklı bir yemek türüdür. Benim haftada 2 kez hafta sonları Kahvaltılarıma yaptığım kabak kavurması tarifini sizlerle paylaşmak isterim ve yapmanızı tavsiye ederim. Kahvaltılarımızda hem sağlıklı bir besin yemiş oluyoruz hem de farkında olmadan Çocuklarımızı da kabak sebzesine alıştırmış oluyoruz. Kabak kavurmasının lezzeti yedikçe yedirten bir tat olmuş durumdadır.

Kabak kavurması için gerekli malzemeler
Kabak Kavurması Nasıl Yapılır?

Kabaklarımızı yıkadıktan sonra küçük küçük dilimler halinde doğrayalım ve ocağımıza tenceremizi koyalım içine sıvıyağını ekleyip, küp-küp küçük halde doğranan soğanlarımızı ekleyelim ve dana kıymamızı içerisine ekleyelim ve kavrulmasını bekleyelim. Hemen ardından doğranan biberleri dökelim. Karıştıralım ve biraz kavurduktan sonra içerisine, doğramış olduğumuz kabakları ekleyelim. Tenceremizin kapağını kapatarak hafif hafif kavrulmaya bırakalım. En son işlemde de tuzunu atalım ve kabak kavurmamız hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }