{ "title": "İşkembe Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/iskembe-kavurmasi.jpg", "date": "21.01.2024 07:04:33", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve bir hayli hazırlaması kolay bir yemektir. Özellikle işkembe ile hazırlanan farklı yemeklerden hoşlanmayalar için denemeye değer işkembe kavurma yemeğini tavsiye edebiliriz. Sizlerde bu mükemmel yemeğin tadını merak ediyorsanız veya daha önceden bu harika lezzetle tanışmış iseniz buyurun hep birlikte hazırlayarak bu mükemmel yemeği isterseniz konuklarız için isterseniz ana yemek tadında sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

İşkembe Kavurması İçin Gerekli Malzemeleri
İşkembe Kavurma Nasıl Yapılır?

İşkembe kavurma hazırlığımıza öncelikle malzeme listemizdeki tüm malzemeleri elimizin altına temin ederek başlayalım. Ardından bazı ön hazırlıklara gereksinim vardır ve malzemelerin tamamı işkembe kavurması uygun bir şekle getirilmesi gerekmektedir. Bu yüzden, bir basınçlı tencere ve kızarma tavasının şimdiden elimizin altında hazır olması gerekmektedir. Ardından 2 tane kuru soğanın kabukların temizledikten sonra yarım daireler halinde doğrayarak bir kenarda bekletelim. Bir kg temizlenmiş işkembeyi bol su altında iyice yıkadıktan sonra geniş bir kabın içine alarak tuz yardımıyla iyice ovduktan sonra işkembeyi basınçlı tencerenin içine alarak üzerini 2 parmak aşacak kadar ılık su ilave ederek basınçlı tencerenin kapağını kapatarak ocağa koyarak kaynamaya bırakalım. İşkembe basınçlı tencerede yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilerek ocaktan alınır. Basınçlı tencereden süzülerek çıkartılan işkembeler tekrar normal bir tencere alınarak üzerine sıcak su ilavesiyle tekrar kaynamaya bırakılır. Kaynayarak istenilen yumuşaklığa gelen işkembeler tekrar süzülerek tencereden alınarak iyice soğuması için beklemeye bırakılır.

Daha sonra el yakmayacak kıvama gelen işkembeler kesme tahtası üzerine alınarak fazla ufak olmayacak şekilde jülyen doğranır. Ardından işkembe kavurmamızın sosunu hazırlamak için kızarma tavamızın içine 1 kahve fincanı ilave edilerek ocağa konularak yağın kızması sağlanır. Kızan yağın üzerine jülyen doğranmış işkembeleri ekleyip işkembeler hafifçe renk değiştirene kadar kızgın yağın içinde kavurarak uygun bir servis tabağına çıkartalım. Ardından aynı tavaya doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşip renk değiştirinceye kadar kavurarak soğanları kavrulmuş işkembelerin üzerine alalım. Kavurma işlemi sona erdikten sonra işkembe kavurmasının üzerine tüm baharatları ilave ederek lezzetlendirerek iyice karıştırarak harmanlayalım. Hazır hale gelen işkembe kavurmamız artık servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }