{ "title": "Fındık Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/findik-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 00:51:58", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "Fındık Kavurma, Fındık Karadeniz bölgesinin Trabzon iline ait olan o bölgedeki insanların altın değerin de gördüğü besinlerden biridir. Tarlada yetiştirirler ve birçok kişi Trabzon da fındık toplama zamanlarında para kazanmak için çalışırlar. Aslına bakılacak olursa zevklidir. Sadece Trabzon bölgesinin insanları için değil diğer insanlar için de bizler için de oldukça önemli ve faydalıdır. Kalp damarları için etkili bir ilaç olduğu kanıtlanmıştır. Fındık pastalar da ve tatlılarda da oldukça güzel gösterir kendisini.

Fındık Kavurma Nasıl Yapılır?

Fındıkların kabukları öncelikle kırılır içleri çıkartılır. Temizlenen fındıklar fırın tepsisine konulur. Daha önceden 150 derecede ısıtılmış olan fırında fırın tepsisine serpiştirilerek pişirilir fakat beş dakika da bir karıştırılması gerekmektedir. Yanmaya çok müsait bir besin olduğundan dolayı başında beklenilmesi gerekir. İstenilen kıvama gelene kadar gözetim altında tutulur. İstenilen kıvama geldiğini iç kabuklarından ayrıldığı zaman anlaşılır. Pişmiş ise fırından çıkarılır ve soğumasını beklenir daha sonra avuç içlerine bir miktar fındık alarak birbirine sürtülür üzerinde ince kalan kabukları dökülecektir. Bir kavanoza koyup saklanabilir ancak kapağın sıkıca kapatılması gerekir hava alırsa böcek gelebilir. Hava almadığı taktirde bir süre kullanılabilir. Bu kavrulan fındıklar tatlıda ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaçta kek de aşurede kullanılabilir afiyet olsun.
" } ] }