{ "title": "Fasulye Turşusu Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/fasulye-tursusu-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 05:37:20", "author": "ayşe can yağmur", "article": [ { "article": "
Fasulye turşusu kavurması, çeşitli yörelerde sıklıkla tüketilen yemekler arasında yer almaktadır. Fasulye turşusu, çok bilinmese de diğer turşular kadar lezzetli bir turşudur. Genellikle kavurarak tüketilmesi tercih edilmektedir. Karadeniz yöresinde sıklıkla yapılan bu yemek, bir çeşit meze olarak davet sofralarında ikram edilebilir. Karadeniz yöresine ait bu özel meze, genellikle yanında mısır ekmeği ile tüketilmektedir.

Fasulye Turşusu Kavurması İçin Gerekli Malzemeleri
Fasulye turşusu kavurması yapmaya başlamadan önce püf noktalarının bilinmesi gerekmektedir. Tıpkı lahana turşusu kavurması gibi lezzetli bir meze olan bu mezenin içeriği kişilerin damak zevkine göre ayarlanabilmektedir. Salça, herkes tarafından tercih edilmemektedir. Fakat Karadeniz yöresine ait olan bu yemeğe, yörede lezzeti artırmak için domates salçası eklenmektedir. Eğer acı seviyorsanız, biber salçası da tercih edebilir veya biber salçası ile domates salçasını aynı oranlarda (Yaklaşık yarım kaşık) karıştırarak kullanabilirsiniz.

Fasulye Turşusu Kavurması Nasıl Yapılır?

Fasulye turşusu da tıpkı diğer turşu çeşitlerinde olduğu gibi bol tuzla kurulmaktadır. Bu nedenle fasulye turşusu kavurması yapılırken tuz eklenmemelidir. Eğer vaktiniz varsa, tuzunu bırakması için fasulye turşusunu en az 3 – 4 saat suda bekletin. Karadeniz yöresinde lezzeti artırmak için fasulye turşusu kavrulmadan önce mutlaka suda bekletilmektedir. Acil misafirler gibi vaktiniz olmayan durumlarda bekletmeden de kavurma yapımına geçebilirsiniz. Fakat mutlaka 5 dakika boyunca suda ıslatarak fazla tuzunu alın. Suyunu süzdükten sonra turşuları elinizle sıkın. Soğanları iri kareler şeklinde doğrayarak sıvı yağda kavurun. Dilerseniz kırmızı ve yeşil biber ve incecik doğranmış havuçta ekleyebilirsiniz. Ardından suyu süzülüp sıkılmış turşuları küçük doğrayarak ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra salça ve üstünü geçecek kadar su ilave edin. Suyunu çektikten sonra tuzunu damak zevkinize göre kontrol edin. Baharatlarını ekleyerek, mısır unu ile servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }