{ "title": "Fasulye Kavurması", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/fasulye-kavurmasi.jpg", "date": "20.01.2024 15:23:59", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Fasulye kavurması, fasulye kavurması çok sevilen yemeklerden biridir. Yanına yapılan pirinç pilavı ve ayran eşliğinde mükemmel bir sofra hazırlamış olursunuz. Etli ya da sade olarak yapabilirsiniz. Oldukça sağlıklı besinler arasında yer alır. Yapımı da kolay ve pratiktir. Yeşil fasulye mevsiminde alınıp derin dondurucuda saklanarak kış aylarında da kavurması yapılabilir. Hem sizin için kolaylık olacak hem de taze gibi lezzetli bir fasulye kavurması tüketmiş olacaksınız. Dondurucuda saklarken yıkayıp ayıklayıp ve kaynatıp poşetleyerek saklamanız gerekir. Kavurma yapacağınız zamanda sosunu hazırlar donmuş olan fasulyeyi ekleyip kavurarak kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hem kolay hem pratik hem de lezzetli bir yemektir. Et ile ve tavuk ile yapıldığında çok daha lezzetli olacaktır. Yapımına bakacak olursak

Fasulye kavurması yapımı için gerekli malzemeler
Fasulye kavurması nasıl yapılır?

Fasulye kavurması yaparken ilk olarak fasulye ayıklanır ve yemeklik doğranır ve ardından temizce yıkanır. Yıkanan fasulyeler bir tencereye alınır ve üzerine kadar su eklenerek ocağa alınıp altı açılır. Fasulyeler tam pişene kadar haşlanır. Bu süre fasulye çeşidine göre uzayabilir veya kısaltabilir. Fasulye haşlanırken eti kavurulur. Et bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Et suyunu salıp çekene kadar kavrulur suyunu çekince bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip soğanlar tencereye alınır. Ardından biberler yıkanır ve küçük küçük doğranarak tencereye alınır. Soğan ve biberler kızarınca salça eklenir ve kavrulur. Salça da kavrulunca üzerine domates soyulur ve doğranıp eklenir. Bu esnada fasulye kontrol edilir ve haşlandıysa süzülür ve tavaya eklenir. Fasulye ile de on dakika kadar kavrulur. Tuzu ve pul biberi atılır iyice karıştırılır. Ardından ocak kapatılır ve fasulye kavurması sıcak sıcak servis edilir. Yanına kesinlikle pirinç pilavı tavsiye edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }