{ "title": "Et Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/et-kavurma.jpg", "date": "21.01.2024 17:07:13", "author": "AYŞE YEŞİLCAN", "article": [ { "article": "Et kavurma, Yurdumuzun özellikle doğu bölgelerinde sıklıkla yapılan bir tariftir. Çünkü doğu bölgesinde hayvan yetiştiriciliği çok yaygın olduğundan dolayı tüketimi de bol miktarda olmaktadır. Kalori oranı sebzelere oranda çok daha fazla olduğu için diyet yapan bireylerce pek de tercih edilebilen bir yemek değildir. Özellikle yüksek tansiyon ve kolesterolü olan kişilerce tüketiminden kaçınılmaktadır ya da küçük porsiyonlarda tüketilmektedir. Genellikle pilav üstünde ya da yanında servis edilmektedir. Ağır bir yemek olduğundan dolayı sade tüketilmemelidir. Bu yemek genellikle ağırlığını biraz yumuşatacak salata, çorba ve ayranla birlikte tüketilmektedir.