{ "title": "Domatesli Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/domatesli-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 11:58:37", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Domatesli kavurma, domatesli kavurma çok lezzetli bir kavurma çeşididir. Sade et kavurmasına nazaran daha hafif bir kavurmadır. Oldukça lezzetli güzel bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışan bir yemektir. Oldukça lezzetli bir yiyecektir. Ekmek banarak yemek çok başka bir lezzettir. Kilo problemi olmayanların olsa da birkaçamak yapmak isteyenlerin kesinlikle tüketmesi gereken yiyeceklerdendir. Yanına çoban salata, yayık ayranı ve soğan söğüş daha ne ister ki insan. Şahane bir tat ve lezzettir. Pilavların yanında servis edilerek güzel bir akşam yemeği menüsü olabilir. Şimdi yumuşak ve bol lezzetli bir kavurma yapımına bakalım.

Domatesli kavurma yapımı için gerekli malzemeler
Domatesli kavurma nasıl yapılır?

Kuşbaşı kavurma yapımı kolay fakat dikkat gerektiren bir yemek tarifidir. İyi pişirilmediği zaman yeterince lezzetli olmayacaktır. Güzel pişen bir kavurma ağızda dağılacak kıvamda pişer ve çok daha lezzetli olacaktır. Kavurma için tencereye bir kilo kadar et ve iki yüz elli gram kadar iç yağı konulur. Yaklaşık iki su bardağı kadar da su konulmalıdır. Bu şekilde ilk olarak et haşlanacak ardından içerisinde bulunan iç yağı ile kavrulacaktır. Bu şekilde çok iyi pişecektir. Tencere ocağa alınır ve altı açılır en kısık ateş de et suyunu çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince içerisindeki yağ ile kavrulmaya başlayacaktır. Sürekli olarak kapağını kapalı tutmak gerekir. Aksi halde kurur. Et iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde kavrulmaya devam edilir. Yağı tam çıkınca biberler yıkanır ve yemeklik doğranarak tencereye eklenir. Biberler kızarınca domateslerin kabukları soyularak doğranır ve tencereye eklenir. Çok karıştırmamaya dikkat edilir aksi halde et dağılabilir. Ardından tuzu, karabiber, pul biber atılır ve tekrar kapağı kapatılır. Domatesler tam olarak pişince altı kapatılır ve kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar dinlendirilir ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }