{ "title": "Dana Kuşbaşı Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/dana-kusbasi-kavurma.jpg", "date": "20.01.2024 14:44:20", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Dana kuşbaşı kavurma: Dana kuşbaşı kavurma an mütevazi yemek masalarının da en görkemli yemek masalarının da baş tacıdır. Kavurmaya birkaç küçük dokunuşla en lüks restoranlar da değerinin 4-5 katı fazla paralara tatmak mümkündür. Oysa en kolay yapılabilecek et yemeğidir. Özellikle kurban bayramlarında hemen hemen her evden aynı kavurma kokusu gelmektedir kurban kesen kesmeyen herkes bu bayramda kavurmanın tadına bakmaktadır. Biz Müslümanların inancına göre kurban eti paylaşılmaktadır kesen kesmeyenlere mutlaka et vermektedir. Bu yüzden neredeyse her evde kavurma olur. Dana kuşbaşı kuzu etine göre biraz daha serttir bunun için eti önce düdüklüde kısa bir süre haşlamakta fayda vardır. Közde pişmiş arpacık soğan ve közlenmiş biber eşliğinde pirinç pilavıyla servis yapabileceğimiz dana kuşbaşı kavurmasını hazırlamaya ne dersiniz.