{ "title": "Dana Kuşbaşı Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/dana-kusbasi-kavurma.jpg", "date": "20.01.2024 14:44:20", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Dana kuşbaşı kavurma: Dana kuşbaşı kavurma an mütevazi yemek masalarının da en görkemli yemek masalarının da baş tacıdır. Kavurmaya birkaç küçük dokunuşla en lüks restoranlar da değerinin 4-5 katı fazla paralara tatmak mümkündür. Oysa en kolay yapılabilecek et yemeğidir. Özellikle kurban bayramlarında hemen hemen her evden aynı kavurma kokusu gelmektedir kurban kesen kesmeyen herkes bu bayramda kavurmanın tadına bakmaktadır. Biz Müslümanların inancına göre kurban eti paylaşılmaktadır kesen kesmeyenlere mutlaka et vermektedir. Bu yüzden neredeyse her evde kavurma olur. Dana kuşbaşı kuzu etine göre biraz daha serttir bunun için eti önce düdüklüde kısa bir süre haşlamakta fayda vardır. Közde pişmiş arpacık soğan ve közlenmiş biber eşliğinde pirinç pilavıyla servis yapabileceğimiz dana kuşbaşı kavurmasını hazırlamaya ne dersiniz.

Dana kuşbaşı kavurma için gerekli malzemeler
Dana Kuşbaşı Kavurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle dana kuşbaşı biraz sert olduğu için haşlayalım. İri iri doğradığımız bir kilo dana kuşbaşını düdüklüye koyup 4 bardak sıcak su ile 20 dk haşlıyoruz. Haşladığımız dana kuşbaşını düdüklüden alıp teflon bir tavaya koyuyoruz. Ardından tereyağını ilave kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları da ekleyip bir müddet kavuruyoruz ardından, kekik, karabiber, pul biber ve tuzu ilave ediyoruz. Tavanın ağzını kapatıp 5 beş dk kısık ateşte pişiriyoruz ardından kapağını açıp etleri iyice karıştırarak kavuruyoruz istediğimiz kıvama gelince ocaktan indirip tereyağlı bir pirinç veya bulgur pilavı eşliğinde sıcak sıcak servis yapabiliriz. Şık bir servis tabağında yanında pilav eşliğinde servis yapabileceğimiz gibi Köy ekmeğinin arasına sarıp dürüm olarak da servis yapabiliriz tabii ayran eşliğinde afiyet olsun.
" } ] }