{ "title": "Ciğer Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/ciger-kavurma.jpg", "date": "21.01.2024 23:54:10", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Ciğer Kavurma, Etli yemekleri birçoğumuz çok severiz hem lezzetli olur hem de besleyici olur. Etli yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezidir. Bir çoğumuz eti sevsek de sakatatları fazla sevmeyiz. Ama sakatatlar ete göre daha besleyici ve doyurucudur. Mesela ciğer çok faydalı bir et grubudur. En bilinen özelliği kan yapar. Bizim evde ciğer oldukça çok sevilir ben de çok yaparım. Bazen evime misafir geldiği zaman ciğer yaparım sevmeyen olursa da ciğerin köftesini yapar öyle ikram ederim. Ciğer yemekleri en çok Edirne tarafların da yapılır. Ben de bugün ciğer sevenler için ciğer kavurma yapacağım hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Ciğer Kavurma Malzemeleri
Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk önce ciğeri kuş başı doğrayalım. Sonra ciğerin kanının gitmesi için üzerine bir miktar kaynar su döküp yıkayalım ve süzelim. Daha sonra soğanları ince ince doğrayalım ve tencereye sıvı yağı koyup üzerine doğradığımız soğanları ilave edelim. Sonra ocağa koyup kısık ateşte soğanları yumuşayana kadar kavuralım. Kavurduktan sonra üzerine hazırladığımız ciğeri dökelim. Bir iki defa karıştırdıktan sonra ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım. Ciğerler suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirelim. Ciğerler biraz piştikten sonra biberi yıkayıp yemeklik doğrayalım, domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayalım ve bunları da tencereye ilave edelim, biraz karıştıralım ve pişmeye bırakalım. Ciğer piştikten sonra tuz, karabiber ve pul biberini ilave edip bir defa daha karıştıralım. Ciğerin piştiğinden emin olduktan sonra ocağı kapatalım. Yanına güzel bir soğan salatası yapıp servis yapalım.

" } ] }