{ "title": "Balık Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/balik-kavurma.jpg", "date": "20.01.2024 03:21:37", "author": "Veda Akgün", "article": [ { "article": "Balık Kavurma, Balık vücudumuz için çok faydalı bir besin kaynağıdır. Balığın içerisinde A vitamini, D vitamini ve B12 vitaminleri bulunur. Balığın faydalarından biraz bahsedelim.

Balığın Faydaları Nelerdir?
Balık Kavurmanın malzemeleri
Balık Kavurma Nasıl Yapılır?

Limon suyunda doğranmış somonlar bekletilir. 2 diş sarımsak ezilir. Sarımsaklar zeytinyağının içerisine konur ve ocakta kısık ateşte kokusunu hissedene kadar pişirilir. Taze soğan ve biber doğranarak aynı kaba ilave edilir. Yaklaşık 5 dk pişirilir. Pul biber ve diğer kekik gibi malzeme listesinde var olan baharatlar eklenir. Somon veya levrek eklenir. Ardından tereyağı eklenir. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dk tekrar pişirilir. 200 derecede fırın hazırlanır. Biraz ısındıktan sonra balıklar fırına konur. Fırında kısa süre bekler. 10-15 dk sonra fırından çıkartılır ve servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }