{ "title": "Antep Ciğer Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/antep-ciger-kavurma.jpg", "date": "20.01.2024 17:37:59", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğer kavurmasını denemelisiniz. Antep de hazırlanan ciğer kavurması ya da mangalda ciğer kızartması bol acılı olarak yapılmaktadır. Ancak damak tadına göre az veya çok acılı olarak yapılabilir. Ciğerde vazgeçilmez kuyruk yağı ile şişlere dizilerek ya da kavurmada kesinlikle kullanılmalıdır. Çünkü ciğere asıl tadını ve kıvamını veren kullanılan kuyruk yağıdır. Kavurma yaparken isterseniz küçük şekilde doğrayın ya da kıyma makinesinin iri gözünden kıyama şeklinde çekerek de hazırlayabilirsiniz. Sakatatlardan en sık olarak ciğer severek yenilen besleyici besin maddesidir. Mutlaka ayda en az iki defa tüketilmesi sağlık bakımından da oldukça yararlıdır. Özellikle çocukların ciğeri sağlık ve gelişim açısından mutlaka tüketmeleri gerekmektedir. Bu farklı lezzet ciğer kavurmayı mutlaka denemelisiniz.

Antep Ciğer Kavurma İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Antep Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk önce dana ciğerin üzerindeki zarı ve içindeki kasları temizleyin. Ardından kıyma çekme makinesinin iri olan gözünden ciğeri kıyma şeklinde hazırlayalım. Dana ciğeri tencerenin içerisine koyalım ve üzerine bir bardak su ekleyerek 5 dakika kadar kaynatarak suyu dökelim. Yeniden bir bardak su ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika kadar ciğeri pişirelim. Bu sırada soğanın kabuklarını soyalım biberleri de yıkadıktan sonra iri şekilde doğrayarak hazırlayalım. Dana ciğer piştikten sonra doğradığımız soğan ve biberleri, acı seviyorsanız bol miktarda kırmızı pul biber, tuz ve kimyonu da ekledikten sonra bol zeytinyağı ilave edip 5 ile 10 dakika kadar kavuralım. Antep ciğer kavurması servise hazır. İsteğe göre yanına soğan piyazı ile servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }