{ "title": "Antep Ciğer Kavurma", "image": "https://www.kavurma.gen.tr/images/antep-ciger-kavurma.jpg", "date": "20.01.2024 17:37:59", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğer kavurmasını denemelisiniz. Antep de hazırlanan ciğer kavurması ya da mangalda ciğer kızartması bol acılı olarak yapılmaktadır. Ancak damak tadına göre az veya çok acılı olarak yapılabilir. Ciğerde vazgeçilmez kuyruk yağı ile şişlere dizilerek ya da kavurmada kesinlikle kullanılmalıdır. Çünkü ciğere asıl tadını ve kıvamını veren kullanılan kuyruk yağıdır. Kavurma yaparken isterseniz küçük şekilde doğrayın ya da kıyma makinesinin iri gözünden kıyama şeklinde çekerek de hazırlayabilirsiniz. Sakatatlardan en sık olarak ciğer severek yenilen besleyici besin maddesidir. Mutlaka ayda en az iki defa tüketilmesi sağlık bakımından da oldukça yararlıdır. Özellikle çocukların ciğeri sağlık ve gelişim açısından mutlaka tüketmeleri gerekmektedir. Bu farklı lezzet ciğer kavurmayı mutlaka denemelisiniz.